Издирва се трети заподозрян за , извършено на 25 март в

...
Издирва се трети заподозрян за , извършено на 25 март в
Коментари Харесай

Търсят трети човек за показния разстрел на бивш полицай в София

Издирва се трети заподозрян за, осъществено на 25 март в столичния квартал “Лозенец”. Това сподели комисар Петър Петров на брифинг на СГП и Столична дирекция на вътрешните работи.



Двама души бяха арестувани след огромна спецакция на Министерство на вътрешните работи в сряда: главният обвинен и апетитен за физически палач на Любомир Иванов, както и вероятно негов помощник.

“Става дума за незаконна активност, при която има неуредени финансови връзки. Работим по тази версия по–дълбоко. Тепърва ще изясняваме дали жертвата е дължал пари, или е откраднал пари. Опитваме се да установим по какъв начин е вървял този поток на пари. Възможно е да са имали общ бизнес. Предполагаме, че конфликтът между жертвата и обвинените е
почнал преди няколко месеца
сподели комисар Петров.

По думите му се търси още едно лице, само че не е ясно каква е била неговата роля при закононарушението. Към момента повдигнати обвинявания има единствено един от обвинените. Той е арестуван за 72 часа.

“След като наблюдаващият прокурор се срещна със събраните до този миг доказателства, реши, че са налице задоволително единствено за едно от лицата, по тази причина повдигна обвиняване единствено на него. То е по чл.116 за преднамерено ликвидиране. На процедура това лице е физическият причинител на закононарушението ”, изясни прокурор Иво Илиев.
Според Илиев убийството е планувано авансово
“Извършителят се е упражнявал да стреля с подобно оръжие дни по-рано. Проучил е в детайли маршрута на жертвата ”, разясни прокурор Илиев.

Името на жертвата Любомир Иванов попада няколко пъти в полицейските сводки поради връзки със съмнителни предприемачи.

Преди 14 години той бил задържан, след това съден и оневинен за теч на информация към
доближени на Красимир Маринов-Големия Маргин
Тогава в ГДБОП създават пловдивчанина Хованес Манукян и Христо Халваджиев за данъчни закононарушения и незаконна търговия с горива.

Двамата са в икономическата група на Маргините. Над 30 души се подслушвани тогава поради огромното следствие. Така попадат и на Иванов. Той е задържан, само че след повдигнатите му обвинявания е оневинен и възобновен на работа в Министерство на вътрешните работи.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР